+31850640396 info@skinmakeup.nl

Microblading Verwijderen

''get rid of your old pigment''

Microblading verwijderen l Permanente make up verwijderen

Bij Phistudio zijn wij gespecialiseerd in het verwijderen van oude of fout gezette microblading of PMU. Wij maken hierbij gebruik van zowel de nieuwste lasertechniek als de pigment removal oplossing: phiremoval Permanente make up verwijderen is gelukkig mogelijk met effectieve resultaten.

Op deze pagina geven wij u meer informatie over: microblading verwijderen – permanente make up verwijderen, zo vindt u informatie over de ons gebruikte methodes, hoe de behandelingen verlopen en wat u kunt verwachten.

Het Consult

Tijdens dit consult wordt u op de hoogte gebracht van de behandeling. Wij bespreken de kosten van de behandeling, het geschatte aantal behandelingen, wat u wel, en misschien nog belangrijker, wat u niet mag verwachten van de behandeling.

Het gemiddelde aantal behandelingen voor Permanente Make up is 2-3 behandelingen. Het gemiddelde aantal behandelingen voor tattoos ligt tussen de 3 a 15 behandelingen. Tussen twee behandelingen zit altijd 6 tot 10 weken.

Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig. Het is niet zo dat de pigment sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter.

Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort pigmentatie een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Helaas kunnen wij van tevoren nooit exact voorspellen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Dit komt doordat er verschillende factoren zijn die een rol spelen in de snelheid waarmee PMU verwijdert. Voorbeelden hiervan zijn: de diepte van de PMU, leeftijd van PMU, huidtype en de hoeveelheid PMU. Vanwege al deze variabele factoren kan het aantal behandelingen per persoon sterk kan variëren. microblade nederland

Methodes

 • QSND Yag laser.

  Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt. De laser is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen van permanente make up of tatoeages. De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm 2 behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid. De energie van de laser breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Via de nieren verlaten ze het lichaam. Bij het verwijderen van oude pmu/microblading bestaat er ook een mogelijkheid dat de pigment donkerder wordt na de eerste behandeling dit heeft te maken met de bovenstaande factoren. Bij pigmenten waar er veel iron oxide aanwezig is kan er zelfs een verkleuring optreden van de pigment dit noemen wij rest pigment (lichte roze/oranje gloed afkomstig van de pigment die er is gebruikt) rest pigmenten kunnen het beste verwijderd worden met phiremoval. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam niet alles in een keer afbreken en zijn meerdere behandelingen nodig. 

target-tattoo-inks

 
 

 

Het Consult

Tijdens dit consult wordt u op de hoogte gebracht van de behandeling. Wij bespreken de kosten van de behandeling, het geschatte aantal behandelingen, wat u wel, en misschien nog belangrijker, wat u niet mag verwachten van de behandeling.

Het gemiddelde aantal behandelingen voor Permanente Make up is 2-3 behandelingen. Het gemiddelde aantal behandelingen voor tattoos ligt tussen de 3 a 15 behandelingen. Tussen twee behandelingen zit altijd 4 tot 10 weken.

Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig. Het is niet zo dat de pigment sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter.

Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort pigmentatie een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Helaas kunnen wij van tevoren nooit exact voorspellen hoeveel behandelingen u nodig heeft. Dit komt doordat er verschillende factoren zijn die een rol spelen in de snelheid waarmee PMU verwijdert. Voorbeelden hiervan zijn: de diepte van de PMU, leeftijd van PMU, huidtype, hoeveelheid PMU en nog belangrijker de soort pigment samenstelling. Vanwege al deze variabele factoren kan het aantal behandelingen per persoon sterk variëren in aantallen en resultaat. microblade nederland

 

 

 

De Methode

Wij werken met de Q-switched ND Yag laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt. De Yag-laser is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen van permanente make up of tatoeages. De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm 2 behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid. De energie van de laser breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Via de nieren verlaten ze het lichaam. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam niet alles in een keer afbreken en zijn meerdere behandelingen nodig.

target-tattoo-inks

Na de behandeling

Na een laser of removal behandeling kan men gewoon doorgaan met het dagelijks leven. Door de laser kan tot 24 uur na behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van warmte, lichte roodheid, zwelling en uitdroging/blaasjes.

Er kan lokaal een licht branderig gevoel terug komen binnen 3-7 dagen na behandeling:

→Indien u alsnog de zon in gaat met de behandelde plek

→Indien u sport of de sauna in gaat

→Indien u pittig/pikant voedsel eet

Het is van groot belang dat u correct omgaat met de nazorg, dit bepaalt voor een groot gedeelte hoe uw huid eruit ziet als deze genezen is. Littekens komen niet van het laseren maar wel van pulken aan de korstjes en het niet opvolgen van het nazorgadvies welke u van ons mee krijgt bij de 1e behandeling. Ook is het van groot belang dat u zonnebaden en de zonnebank vermijdt tijdens de gehele periode dat u bezig bent om de tattoo te laten verwijderen, dit om pigmentverstoring te voorkomen.

Verder is het van belang om te weten dat optimale veiligheidsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat het gebruik van de laser op enigerlei wijze tot schade of letsel kan leiden. Met name ter bescherming van de ogen is het noodzakelijk dat gedurende de laserbehandeling een speciale beschermbril wordt gedragen en dat ten alle tijden wordt voorkomen dat in de laserstraal kan worden gekeken. Met de apparatuur in goede handen van uw behandelend en getrainde specialist is schijnbare beschadiging nooit blijvend en van zeer korte duur, en wordt omliggend weefsel NIET beschadigd.

 

Veilig? Bijwerkingen?

Het verwijderen van een tattoo met deze laser techniek is in principe een veilige behandel methode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk of irritatie ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze namelijk weer in het lichaam vrij. Verder is er een heel kleine kans op over- of onder pigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de effectiviteit van de behandeling weer.

 

Nazorg

Na elke behandeling is het verstandig om de huid goed te verzorgen door de behandelde gebied schoon te houden en deze niet aanraakt met gedesinfecteerde handen. 

De huid krijgt door de laserbehandeling een flinke dreun. Nazorg is dan ook belangrijk. Tijdens de nazorg kan vervelling optreden. Daar hoeft u niet van te schrikken. Integendeel. Het is een teken van herstel van de huid. Het is belangrijk om de huid de eerste maand na een behandeling niet langdurig aan de zon bloot te stellen en ook de zonnebank wordt afgeraden. Komt u er toch mee in de zon, gebruik dan een hoge zonnefactor. Gebruik ook geen zelfbruiningsmiddelen en vermijd krabben of peuteren, dat helpt het genezingsproces aanzienlijk.

Plusminus 10 dagen na een behandeling ziet de huid er doorgaans weer normaal uit. 

Uiteraard kunt u ons na de behandeling altijd bellen als u vragen heeft. We kunnen u goed adviseren hoe om te gaan met de huid na de behandeling. Heeft u nog vragen, neem gerust contact met ons op!

 

 • Pmu – Microblading verwijderen met Phiremoval

Het verwijderen van oude permanente make up of tatoeages gaat hetzelfde als pigmenten aanbrengen. Met dezelfde apparatuur als waar we permanente make up mee plaatsen, brengen we bij PhiRemoval een extractie vloeistof de huid in. Hierdoor ‘breken’ als het ware de pigment moleculen, en worden ze omhoog geduwd. De dagen na de behandeling zal er een kostje vormen op het behandelde gebied. Dit zijn de pigmenten die door de huid afgestoten worden, en uit de huid worden getrokken. Na een aantal dagen zullen de oude pigmenten van de huid afvallen. Omdat we met deze techniek heel oppervlakkig in de huid kunnen werken, zullen er nooit littekens ontstaan. Het is veiliger en minder invasie dan een laser behandeling, en het voordeel dat je je eigen wenkbrauw haartjes behoud. Het aantal behandelingen is altijd afhankelijk van het soort pigment dat verwijderd moet worden.

 

Voorbeelden van PhiRemoval-indicaties zijn:

 • Permanente make up ziet er ouderwets uit
 • Permanente make up is van slechte kwaliteit
 • De vorm van Permanente make up is niet naar wens
 • Pigment is slecht of ongelijk van kleur
 • Je wilt nieuwe Permanente make up, en de huid is te verzadigd met pigment

Wat zijn de voordelen van PhiRemoval:

 • Is non invasive voor de huid
 • De huid geneest snel na de behandeling
 • Pigment wordt gecontroleerd uit de huid gehaald
 • Het zorgt ervoor dat de pigment werkelijk verdwijnt
 • Geen risico op littekens of pigment verstoring op die plek

Nazorg:

Belangrijk is dat u het behandelde gebied droog houd voor 48 uur, en 7 dagen geen make up draagt op het behandelde gebied. Tussen de 7 en 10 dagen zullen de korstjes van de huid af vallen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

dit hangt af van een groot aantal factoren:

Kleur van de tattoo

Diepte van de tattoo

Ouderdom van de tattoo

Aanwezigheid van meerdere tattoos over elkaar

Locatie van de tattoo

De gevoeligheid van uw huid

Uw afweersysteem

Soort pigment

Contactgegevens

Skin Make Up
Pa verkuijlaan 7-A
1171EA Badhoevedorp

+31850640396

info@skinmakeup.nl

Skin Make Up

Skin Make Up is alleen op afspraak geopend.