+31850640396 info@skinmakeup.nl

Cupping

'' Breathe, Enjoy, RENEW''

De behandeling

Cupping is vooral goed te gebruiken bij schouder/nekklachten (stress, spanning), migraine en rugklachten. Na een cupping behandeling zal er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden.
De therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijzen bekend staat als ‘stagnatie’ te verlichten.

Het vacuüm pompen heeft natuurlijk effecten op iemands lichaam, zowel aan de buiten als aan de binnenkant. Aan de binnenkant kan het worden gezien als een (zeer) stevige massage. Daarmee worden niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel (alles wat geen spieren, botten, pezen of organen zijn) meegenomen. Bij een eerste behandeling kan cupping wat pijnlijk/gevoelig aanvoelen. Uiteraard past ze dan met meer of minder vacuüm de behandeling aan.hacamat

Aan de buitenkant heeft de cupping uiteraard ook effect op de huid. Bij een zachte behandeling kan de huid roze kleuren. Bij een stevigere behandeling kunnen op meerdere plekken verkleuringen (blauwe plek) ontstaan. Het effect hiervan is een betere doorbloeding in de spieren en weefsels. Bepaalde acupunctuur-punten worden hierdoor gestimuleerd. Afvalstoffen in het lichaam worden met deze behandeling naar de huidoppervlak getrokken waardoor het lichaam zich beter van afvalstoffen kan ontdoen . De verkleuring is ook een teken dat de behandeling nog doorwerkt, het trekt met een aantal dagen weg.

De behandeling is niet altijd geschikt voor cliënten met een hoge bloeddruk of bij zwangerschap. Bij spataderen kunnen de benen beter niet worden behandeld.

Wanneer cupping

Cupping kan als methode voor verschillende klachten dienen. Ten eerste zorgt cupping voor een stevige spier- en bindweefselmassage. Als spieren niet of weinig bewegen, en steeds in een bepaalde positie staan, kunnen ze gaan verstijven, verdikken of verkorten. In deze gevallen biedt ook cupping een uitkomst. Er blijven dan namelijk een hoop afvalstoffen achter in de spieren, omdat de bloedsomloop het moeilijk heeft om het bloed door de verdikte , verstijfde of verkorte spieren heen te duwen. Cupping dwingt de bloedsomloop door deze probleemgebieden heen. Vandaar de eventuele verkleuring, een hele normale reactie van het lichaam dus.

11 + 15 =

Cupping

Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in de Oosterse geneeswijze en al duizenden jaren oud is. De therapie wordt gebruikt om wat in de Oosterse geneeswijze bekend staat als ‘stagnatie’ te verlichten. Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Cupping therapie is een intensieve manier om alle spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd met de cups. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat met massage moeilijk is. Door de negatieve druk in de cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Met het opheffen van energieblokkades kan de behandeling effectief worden toegepast bij:

  • kou en opkomende verkoudheid
  • hoofdpijn/migraine
  • spier- en gewrichtsklachten
  • minder energie,futloos, moe
  • rug-, nek en schouderpijn
  • pijn in de onderbuik
  • zwelling, vocht in knie en enkel

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een Cupping behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Massage

''Relax, Rejuvenate, Enjoy, Refresh’’

Ontspannende massage

Door middel van effleurages, knedingen, fricties en schuddingen ontstaat er een natuurlijke en verfijnde manier van aanraken, die heerlijk en ontspannend is om te ondergaan. Deze ontspanningmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een warme massage olie wordt gebruikt. Naar keuze worden rug, benen, voeten, armen, schouders en nek tot aan het gezicht toe gemasseerd. Een totale lichaamsmassage is natuurlijk ook mogelijk.

Bindweefsel Massage

Een bindweefsel massage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt het corresponderende orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

3 + 14 =

Alles is erop gericht om het lichaam tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige massage ontspant de spieren, maakt de gewrichten, spieren en pezen soepeler,verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van afvalstoffen zodat die het lichaam beter kunnen verlaten. Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei klachten zoals bijvoorbeeld stress, spanningshoofdpijn, stijve nek, chronische vermoeidheid en slaapproblemen worden verzacht. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

deep-tissue

Contactgegevens

Phistudio – Sule Ozlem Sari
Phinederland Academy
Phishop Nederland

Adres:
Pa Verkuijllaan 7-A
1171EA Badhoevedorp

+31850640396

info@skinmakeup.nl

Skin Make Up